28/12

Oh, I'm sorry. Long time no see.

Jag antar helt enkelt att jag varit för upptagen för att skriva nu med allt vad december inneburit. Jag har ju tillexempel fyllt 20 år, jag har träffat min mamma tre gånger (!), firat jul med D och hans familj, för att sedan åkt ner till T och firat med min familj. Åh vad jag saknar dom!

På julafton var vi hos Davids moster och morbror och firade med sjujedes massa folk, vi var nog närmare 20 pers! Mer än vad vi brukar vara om man säger så. Trevligt sällskap, god mat och sedan julklappsspelet! Måste jag nämna att jag och David fick i stort sett allt? Han hade 7 paket och jag hade 6 :D haha!

Sedan på juldagsmorgon åkte vi ner till mamma och Christer för att spendera kvällen med julklappsutdelning och UNO spel! Måste jag säga att jag vann där då? David förlorade med typ 400 poäng! haha :) Det var roligt.

På annandagen åkte vi till pappa för mer julklappsutdelning och världens godaste middag! Om nom nom!

Åkte hem igen den 27 och tog lillsyrran med mig. Så hon ska vara här över nyår med oss så åker jag med henne ner till t igen den 4! =) Vi ses då?
"Jag har ingen rätt att vilja förändra andra om jag inte själv är öppen för förändring"

15/12

För idag fyller jag 20 år! Grattis till mig!






Du är skaparen av din egen lycka

7/12

Idag vaknade jag av att vårdcentralen på T ringde. Och kan man inte bli tröttare? Vafan, de här uppe i b sa att jag skulle ringa t och be dom om mina journaler innan dom kunde göra nått. T säger att vårdcentralen i b ska ringa, men dom går det inte att få tag på ! GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Sveriges IDIOTISKA system. Jag hatar det!

Jag går upp och slår på datorn för att leta rätt på numret, vad hör jag.. Kraffskraffskraffs.. Neeej.. Kraffskraffskraffskraffs.. Neeeeej!.. Kraffskraffs.. Katten sätter sig och bajjar. Självklart sitter han och håller sig tills första man vaknat.. När han är klar.. Kraffskraffskraffskraffskraffs.. Sen kommer han fram till mig med ett självbelåtet flin och bara "Mjao?" "Nu är jag klar matte, take care of it, lös det, jag har bajsat och det luktar illa".. Ååh! Sure.. En dag hade väl varit okej om han gjorde så, men detta är varje dag, spelar dock ingen roll om jag eller David kommer upp först. Det är väl en positiv sak iaf? Men eftersom D jobbar natt blir det oftast jag som är uppe först.. Så ja, resten kan ni nog lista ut själva..

Idag ska jag och D iväg och simma, sedan kanske ge oss ut på julklappsshopping? Det hade väl kanske varit något, iallafall börjat titta oss omkring. Är väl dags att börja nu antar jag!!

Sen har jag bestämt mig, jag ska lära mig att spela Piano. Det är någonting jag har velat lära mig sen jag var liten, men varför jag började spela klarinett på musikskolan har jag aldrig förstått, jag skulle ju tagit piano istället. Det är utan tvekan mitt favoritinstrument. Så nu vet jag vad jag önskar mig, pengar så jag kan köpa en lite keyboard till att börja med. För att sedan avancera! :) Snällasnällasnälla :D




Gift dig med en man som är äldre än dig och inte
en yngre man, som kommer att tröttna på dej.

2/12

Idag har bara varit en sådan dag. En speciell sak hände när jag var hos Elina och Jim idag som berörde mig djupt. Det träffade mig rakt i hjärtat eftersom jag själv suttit i samma sits som J gjorde idag.
Mitt liv bara spelades upp framför mina ögon, de åren i mitt liv jag förträngt. De åren jag hela tiden låtsas som att de aldrig hänt.
Egentligen har jag inte tagit någon direkt skada av allting som hänt, utan bara blivit starkare i mig själv.. Egentligen.. Men samtidigt när jag är med om någonting sånt här eller någon i min närhet upplever det bryter det halvt ner mig. Jag går i mig helt och blir väldigt.. Djup är rätt ord.
När tankebanorna går så som de gör nu på mig inser jag att jag har bara en idol.

Min mamma.
Hon har alltid vänt ut och in på sigsjälv för att jag och Frida ska få en bra uppväxt. Hon har offrat sig med sin fritid och sina pengar för att vi ska få det vi vill ha och det vi behöver, och helst lite till.
Hon har lärt oss att tro på oss själva, vara starka, inte ta skit från någon och vara de vi är helt enkelt.
Jag har alltid sett upp till min mamma, alltid velat vara som min mamma och jag önskar innerligt varje dag att jag någon dag kommer vara lika stark och ha lika mycket ork som hon har.
Efter allt hon har fått stå ut med under de åren efter hon och pappa skildes 1995 är inte många människor som hade klarat av.
När jag var 11 år flyttade jag hem ifrån B igen, då gick jag i 5:e klass. Jag trivdes inte, jag hade inga kompisar och vi hade flyttat ungefär 8-10 gånger på ett år. Jag var trött och ledsen och valde att flytta 50 mil ifrån den personen jag älskade och fortfarande älskar mest i hela världen för att bo hos min pappa. (Missförstå mig inte, jag älskar min pappa också)
Vad gjorde min mamma då? Hon lät mig aldrig se hur ledsen hon blev utav att jag flyttade. Utan hon satte min lillasyster i bilen, som då gick i första klass. Åkte 50 mil ner på fredag eftermiddag efter jobbet. Bodde hos kompisar eller på hotell för att kunna träffa mig under lördagen och åkte 50 mil tillbaka på söndag förmiddag. Vecka efter vecka, bara för att få träffa mig.
Pengar fanns det inte i överflöd och hon hade min lillasyster med sig också. Och Frida, som var så liten, och satt i bilen ungefär 12 timmar varje helg, bara för att få träffa mig litegrann. Leka lite med sin storasyster, det sitter djupt i mig.
Jag älskar min familj, de är de bästa personerna jag vet, och definitivt de starkaste.

Jag är så underbart glad att mamma har träffat Christer, en person som gör henne glad. Som kan dela livet med henne, som VILL dela livet med henne och endast henne. Och mig och Frida då såklart, vi kommer på köpet.
Jag har inte sett min mamma så glad på länge som när Christer kom in i hennes liv. Hon skrattar igen, hon slappnar av, hon njuter av livet igen. Och det finns ingen människa som förtjänar det så mycket som hon just nu.
Så därför vill jag tacka dig Christer, tack för att du kommit in i våra liv och jag kan aldrig tacka dig tillräckligt för att du tar hand om våran mamma. Min och Fridas ögonsten. Min idol. Så tack, tack för att du finns.
Egentligen är tack ett ganska lamt ord för det jag känner. Mitt hjärta nästan spricker av lycka när jag vet att min familj som sitter 50 mil ifrån mig har det bra. Har någon som tar hand och ser efter dom, som kan få dom att leva igen. Att skratta igen. Christer, du har lyckats med någonting som alla andra misslyckats med och jag vet inte hur jag någonsin ska kunna uttrycka min tacksamhet för dig för allting du gjort för oss. Och speciellt för min mamma.

Jag är inte speciellt sugen på att skriva ut min livshistoria här, men jag vill bara tala om för dig mamma att du aldrig någonsin ska känna skuld för allt det som har hänt. Det har inte varit ditt fel och vi vet att du alltid gjort det som du trott varit bäst för oss. För att vi ska vara lyckliga. Starka.
Någonting som jag vet att både jag och Frida är.

Jag tänkte skriva någonting till min lillasyster också, min Frida. Du ska bara veta hur stolt jag är över dig. Du är 16 år, 16 hela år nu. Jag minns fortfarande när du var liten och du aldrig kunde säga vilken glass du skulle ha. För du skulle ha samma som mig, så om jag inte sa först så ville du inte ha någon glass. Och vips, så är du så stor så du får köra bil. Vart tar tiden vägen?
Du har varit min närmsta vän under alla år, jag litar på dig som ingen annan och vi har alltid hållit ihop i vårt och torrt. Du har räddat mig ur kniviga situationer med en liten vit lögn här och där.
Vi har haft underbara tider i stallet ihop, vi har gjort mycket djävulskap, vi har skrattat, gråtit, kramats, svurit åt varandra. Men jag skulle aldrig någonsin byta ut dig mot någon annan. Och jag skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt än så som vi har haft det.
Jag är stolt över hur du orkar, du har din skola, nu har du tre hästar att ta hand om. Du har Visp. Du tränar och tävlar, sköter skolan, festar inte något överdrivet och du är (mestadels) en av de mest underbara personerna jag vet.
Jag vet att du kommer bli stor inom vad du än väljer att göra, du besitter en beslutsamhet jag aldrig haft. Du har ett inre jävlarannama som kommer ta dig långt i livet.

Allt jag ville säga kort och gott är; tack. Tack för att ni finns och tack för att ni är vad ni är. Mina idoler






P.s. Första dikten jag någonsin skrivit själv av alla dessa på bloggen.. Ni får ha lite överseende.. D.s.

min mor är den vackraste kvinna man någonsin kan stöta på
jag som hennes dotter har mycket att vara stolt över
hon är stark inombords, som förunnat få
hon är underbar, som en sommaräng full i klöver
allt jag vill säga är tack mamma
för att du gör min värld ljusare
utan dig, skulle den aldrig vara densamma



min mor är den vackraste kvinna man någonsin kan stöta på
jag som hennes dotter har mycket att vara stolt över
hon är stark inombords, som förunnat få
hon är underbar, som en sommaräng full i klöver
allt jag vill säga är tack mamma
för att du gör min värld ljusare
utan dig, skulle den aldrig vara min mor är den vackraste kvinna man någonsin kan stöta på
jag som hennes dotter har mycket att vara stolt över
hon är stark inombords, som förunnat få
hon är underbar, som en sommaräng full i klöver
allt jag vill säga är tack mamma
för att du gör min värld ljusare
utan dig, skulle den aldrig vara densamma

RSS 2.0