28/11

Vad är det med folk? Fick världens utskällning igår av stallägaren för att Siv ska flytta på måndag och hon inte uppfattat när jag sa upp min stallplats. Det är väl faktiskt inte mitt fel att hon inte lyssnar när man pratar!? När vi möttes igår säger jag "Åh vad bra, jag har letat efter dig, Siv åker på måndag, och jag ska ju betala halva decemberhyran plus mitt hö, ska vi lösa det på måndag?" 
Då blir hon irriterad och säger att jag har varit otydlig och att hon inte alls hört att jag sa upp stallplatsen, utan bara sa att jag skulle flytta henne men inte  riktigt visste när!
Så tänkte jag efter, det jag sa var "Jag vill säga upp min stallplats, men jag vet inte riktigt när vi kommer åka, men det var väl ändå en månads uppsägsningstid?" "Ja", säger hon då. Jag menar, det kan väl ändå inte vara så svårt att missuppfatta? Eller hur skulle ni tagit det?
Hon ville alltså att jag skulle betala 250:- mer i hyra och säga upp den från igår. Jag menar, om man samtidigt säger upp platsen av ekonomiska skäl så kan jag ju ändå inte betala de 250:- till henne bara för att hon tycker det är kul?! Men sedan säger hon också att hon inte bryr sig om pengarna utan att allting bara är så jävla dåligt skött!
Jag blir så ledsen och förbannad! Sen står hon och säger "jag har så mycket erfarenhet och bla bla bla" för att sedan säga till mig som är "kund"   "jaa, men du som vet så mycket kan ju tala om för mig.." jag menar, pratar man så med någon som betalar till en?
Hade det varit på en arbetsplats borde man åkt ut direkt. Men man kanske blir sådan av att jobba hemma och aldrig direkt träffa folk, man kanske blir socialt missanpassad?
Jag tror att det är viktigt att komma ut och träffa folk, och självklart ska man inte ta all skit, men jag tycker inte att man har rätt att häva ur sig allting som ploppar upp i hjärnan. Ibland kan man faktiskt bara bita igen det man har nedanför näsan och bete sig vuxet! Det är iallafall vad jag anser!

Så väx upp! Allting kan inte kretsa runt en person! Jag är så glad att efter måndag aldrig mer behöva åka dit! FAN VAD BRA!!!

En som försummar att dricka ur
erfarenhetens källa kommer att dö av
törst i okunnighetens öken.

26/11

Idag är det den 26 november och vi har fortfarande inte fått snö här uppe!
Folket här säger att de alltid har det, i stort sett iallafall. Men ÄNDÅ när jag tittar ut genom fönster, vad får jag se? Västkustväder?! Regn, grått, blåsigt och lerigt.. Hejaheja!
Sen att man får sitta ungefär 40 minuter varje dag och borsta/skrubba bort lera från hästens ben gör väl inte saken roligare? Skönt det hade vart med spolspilta!
Inte direkt för att det spelar någon roll just nu eftersom jag har bestämt mig för att ta en paus ifrån hästarna. Det känns väldigt tråkigt men samtidigt tror jag att det är rätt sak att göra. Som min kära mor sa, var sak har sin tid.
Kanske det är dags för mig nu att släppa på ansvaret lite och helt och hållet fokusera på mig? Är det så fel tänk?
Jag har alltid älskat hästar, har alltid hållt på med hästar och alltid varit "bunden" till hästar.. Bunden låter som ett sådant hemskt ord men vad jag försöker säga är att jag hade samtidigt kunna tycka det var skönt att kunna åka hem till min familj utan att behöva känna att det ska ordnas med hästvakt. 

Samtidigt kunna få lite mer stadig ekonomi, komma på fötter lite själv. Siv behöver träning, hon vill träna, tävla, hoppas och hon behöver saker jag inte kan ge henne just nu. Det känns hemskt men samtidigt skönt. Förstår ni? Det känns skönt att jag kommit till den insikten att jag faktiskt inte kan ta hand om henne just nu. Med varken tid eller ork och just nu behöver jag lägga tid på migsjälv och min sambo. Plus våran lilla kissekatt då såklart! Äh jag vet inte, bara snurrar i skallen. Man blir så trött på sigsjälv när man tänker alldeles för mycket. Varför inte bara släppa det vid det lätta?


Knäppskalle!
Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vara vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses vara klok

20/11

Står inför ett tufft val, jag vet vad min mor sa, jag vet vad min syster sa och jag vet att jag måste ta hänsyn till sigsjälv, men ibland är det bara så svårt att se förbi det man vill och koncentrera sig på verkligheten..

Jag menar, det hade vart "skönt" att få komma lite på fötter och hitta en vardag, men samtidigt så fruktansvärt jobbigt att ge upp någonting som man tycker om så mycket.. Men ibland antar jag att man måste sätta saker man tycker om åt sidan ett tag för att kunna prova någonting annat.. ? Eller jag vet inte, nu svamlar jag bara.. Ett stort beslut..

Ingen bra dag..


Varför ta en ½ miljon när man kan få 1 ?
Bo och jag på min och Davids inflyttningsfest, ölen har gjort sitt :)



"Känslor är varken rätt eller fel - de bara är tills de inte är längre"

13/11

Idag är det fredag den 13 och jag har faktiskt haft en riktig pissdag.. Ingenting har känts direkt bra idag och allt man har gjort har bara känts onödigt. Jag tror dock att det är viktigt att man får ha sådana dagar, för hur skulle man annars veta när man gör någonting bra??

Ska också snart iväg till Willys och handla lite mat. Pontus ringde förut och jag hörde bannimej inte vem det var! Blev lite pinsam stämning inom mig ^^ Sen blir det mat, sen springer iallafall jag över till Elina för filmkväll. En skräckis måste det bli. Men om det är lika läskig som Paranormal Activity vill jag inte vara med :O

Hade en intressant diskussion idag med Malin också. Hon undrade om jag var för eller emot att homosexuella ska få adoptera, hon frågade alltså bara efter min åsikt.
Jag anser självklart att homosexuella ska få adoptera, jag menar, ens sexuella läggning påverkar inte en själv som person eller? Det är en mänsklig rättighet anser jag att man ska få bilda familj och barn. Homosexuella vad jag vet har ju alltid känt sig lite "utanför" missförstå mig rätt, ska man ta ifrån dem att de ska få barn då också? Jag tror att barnen i samhället kan bli en sammanlänkning. Att det blir mer acceptans. Jag tror inte att barn bryr sig om om de har två mammor eller två pappor. För dem är det ju helt vanligt?
Jag vet att detta är en känslig samhällsfråga, det var ju många diskussioner om homosexuella skulle få gifta sig och som tur är har det gått igenom i stort sett överallt. Jag menar, varför ska dom inte få gifta sig? Varför ska dom inte få visa samma kärlek som ett heterosexuellt par? Varför blir människor så hemskt placerade i fack efter vad de tycker om eller inte?
Då borde man göra så med allt! Och jag tänker också på de bisexuella, de har det nästan jobbigast. Iallafall efter ett program jag såg där de kollade på hur de homosexuella agerade utifrån varandra tillsammans med en som var bisexuell. De anses inte vara homosexuella AV de homosexuella och inte heterosexuella AV de heterosexuella. Utan någonting "mitt emellan". Så uttryckte han sig iaf.. Då tyckte jag lite synd om honom.. Jag menar, ingen människa få behöva känna sig utstött för vad de tycker om!! Det är iallafall vad jag anser.. Vad tycker ni?

Jag orkar inte, låt mig vara!






Låt oss alltid möta varandra med ett leende,
för leendet är början på kärleken.

4/11

IDAG fyller min lillasyster som blir en stor tjej 16 år! Tänk vad tiden går fort, ena dagen är hon en liten tjej som man domderade över och nu blir hon såpass stor att hon ska få köra bil.. Jag vet inte riktigt, det känns som att tiden bara rinner mig ur händerna.. Man tror konstant att man har så mycket tid över till att göra det man vill göra senare, för att sedan se att två år har passerat och man har fortfarande inte gjort det man ville göra.

Jag minns det som det var igår när jag och Frida var ute och red med Dennis och Candy. Sen hoppade Frida av Dennis för att rätta till mitt täcke eftersom att jag inte är såpass smidig att jag hade kommit upp igen efter det.. Men iallafall, Frida rättade till mitt täcke och skulle stajla med att hoppa upp på Dennis. Tar enorm sats och springer upp mot denhär lilla lilla hästen, gör nästan som ett stage dive och gör en faceplant rätt ner på andra sidan. Rakt ner i asfalten, och jag skrattade nästan så jag själv ramlade av! För att sedan se min lillasyster ställa sig upp, storgrina och vara helt blodig i ansiktet. Min otroliga skrattsalva övergick väldigt snabbt till ren skräck och jag började seriöst fundera på om hon brytit någonting i ansiktet. Men som tur var, var det bara ett stort skrapsår som hon än idag har som ärr på hakan. Om ni frågar henne riktigt snällt kanske ni kan få titta på det?

Du vet att jag älskar dig syrran, jag kunde inte fått någon bättre skitunge till lillasyster. Och jag vill hemskt gärna se dig här uppe i B under jullovet! Grattis igen världens bästa syster!! <3





Och ni fattar inte hur ont det gör när folk dömer en.. Skaffar en uppfattning för någonting som man egentligen inte har en aning om.. Tror ni inte att jag hatar migsjälv för hur det blev? Att jag var tvungen att göra det som jag gjorde? Tror ni att jag inte hade tårar i ögonen när jag gjorde det? Eller att jag inte gråtit någonting över det som har hänt? Jag planerade det inte, jag ville aldrig såra någon, aldrig dra någon i gruset.. Jag försökte hela tiden att göra det så smärtfritt för alla som jag bara nånsin kunnat och ändå sitter det folk som anser att jag varit ett stort svin.. Har ni en aning om hur det känns? fyfasen..


Over my head, for something I said, completely misread..





Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar,
och den enda meningen med att surra,
som jag kan tänka mig är för att man är ett bi,
och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung,
och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den.

RSS 2.0