30/5

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska börja? Jag vet inte riktigt heller vad man ska säga. Eller jo, ett ord.

Projicering.

Ordet som beskriver allt.

Nu lägger jag detta bakom mig och går vidare med mitt.



Tack för mig.






Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Vem som helst kan fela, men ingen utom dåren framhärdar i sina fel

24/5

Livet leker för stunden. Jag har insett att jag faktiskt har det mycket bättre än vad jag har haft det pålänge. Mycket tack vare mina vänner, alltså jag kan inte beskriva med ord vad ni betyder för mig!
Aldrig har jag känt mig så trygg och träffat så mycket folk som jag gör med er. Ni är fantastiska.

Sen har jag varit dålig på en sak, jag har inte hälsat Elenore välkommen till familjen :O Så jag säger det nu istället, V Ä L K O M M E N Elenore till familjen Addams. Här finns inga skrupler och ju konstigare, mer vinstlysten, skrattglad och retsam man är, ju mer passar man in :) Här är man inte rädd för nått och det är alltid liv och rörelse hos oss. Inte för att man direkt har något val med zoo:et som bor här. Men ja, du förstår kanske vad jag menar? :)

Om inte annat så har jag funderat över en sak (igen).. Varför njuter inte folk av livet? Jag menar, hallå, solen skiner ute, det är varmt, man kan gå ut med båtarna, grilla på holmarna, umgås med sina underbara vänner, hästarna kan gå ute i stora gräshagen och njuta.. sommaren är här! Men även på vintern kan man njuta, eller hur?!
Man kan åka pulka, skidor, sälen (eller annan skidort), dricka varm choklad, ha snöbollskrig, skridskor? Massa förslag finns för den som är påhittig..
Allt jag försöker säga är att livet är HÄRLIGT! Det finns mycket motgångar, mycket blod svett och tårar. MEN! Om man VILL kan man hitta glädjeämnen i allt! Det finns så mycket att njuta av, så mycket att se, så mycket att göra och uppleva om man bara vill.
Hitta glädjen och drivet inom dig att våga älska och tycka om saker. Våga vara digsjälv. Hitta vänner som vill hjälpa dig och som tycker om dig för just det du är. Digsjälv!
Det är en filosofi jag lever av just nu, och det är så underbar att ha kommit fram till den instikten att det finns människor där ute som tycker om mig för precis den jag är.

Jag måste inte umgås med människor som tycker att jag borde vara någon annan eller bete mig som någonting jag inte är.

Ni vet vilka ni är som jag pratar om, ni som alltid drar ut mig på helgerna och som garanterat ser till att jag inte får sovit någonting någon gång! :) Men jag ÄLSKAR det! Helt underbart, och jag skulle inte byta bort er mot allt guld på denna jord.

Sen blir det NORRLAND till sommaren nu också, vilka är vi just nu, jo nämligen, Jag, Petronella, Jennifer, Frida, Jenny, Jonathan, Martin, Simon, Oscar, Becka, och Bråse! Fick jag med alla nu? Jag blir så förvirrad, är ju så sjukt många och jag är SJUUKT taggad på detta! Fatta vad skoj det kommer bli? En hel vecka med er, sova i tält, bada i sjöar (Martin, sorry men du har inget val:) ), äta.. grillat? haha!: ) Men framför allt är jag mest peppad på att bara få umgås med mer, vara med er och ha riktigt riktigt roligt med er! Vecka 26, 2010 kommer bli oförglömlig! Det säger jag bara!


Jag omges bara av underbara människor



Här sitter jag på tävlingsplats och skaffar mig den snyggaste bonnebrännan i världen. Hejja :D




Quam bene vivas refert, non quam diu
Det viktiga är hur gott du lever, inte hur länge

11/5

Satt och läste på en av storbloggarnas blogg förut, en av de mer seriösa bloggerskorna som faktiskt tar upp saker och ting som är VIKTIGA! Hon själv är svensk, men har utländska föräldrar, och ändå, fastän hon är född i sverige, pratar flytande svenska, och är muslim. Så kollar folk snett på henne. Antar att hon inte förstår det svenska språket osv.
Detta gör mig lite arg. Varför dömmer vi svenskar så hårt? Jag själv har absolut ingenting emot invandrare och jag tycker personligen att det kan vara intressant med nya kulturer och nya språk. Vi har att lära av varandra!
Tänk vad intressant, man kan lära sig nya språk, nya kulturer! Massor! Och ändå så bara.. Skiter vi i varandra! Vi behandlar inte varandra med respekt.
Även om relationen är:


Svensk --> Invandrare
Invandrare --> Svensk
Svensk --> Svensk
Invandrare --> Invandrare


Jag håller med om att invandrare måste anpassa sig till det svenska samhället, men vem är det som säger att de inte skulle kunna det och samtidigt ha kvar deras traditioner? Vilka är vi som ska ta ifrån dem deras seder? Det tror jag absolut inte att vi skulle vilja om vi varit tvugna att emigrera. Eller hur?
Vi måste även
bjuda in dom i det svenska samhället, inte placera dem i fack eller invandrartäta bostadsområden. Eller bara slussa iväg dem.. Varför kan vi inte bara försöka leva i harmoni och sluta skylla på varandra?
Jag har själv väldigt svårt för invandrare som säger
"Jag hatar sverige", men jag har lika svårt för svenskar som säger "Vafan, invandrare gör ingenting här.." ELLER "Vafan, invandrare kommer bara hit och tar våra jobb".. Detta sättet att prata på innebär ju att man aldrig blir nöjd, eller hur?

Jag står på bägge sidorna i denna frågan. Jag kan inte ändra hela samhällets tänk, men jag kan ändra på mitt eget. Och i alla förändringar som sker, måste jag utgå från migsjälv först.
Många bäckar små, eller vad är det man brukar säga?

Sen undrar jag, om inte respekten sitter kvar i människan. Vad har vi kvar då?! Varför satte han där uppe oss till världen om vi inte ska älska varandra? Respektera att alla är olika?
Tur är väl det tycker jag, uscha mig vad tråkigt om alla hade varit likadana, tyckt om samma saker och alla hade velat gjort samma saker.

Läste även i en randoms blogg om en bussincident han varit med om. Att några svenska tjejer satt på bussen (han satt bakom) och på bussen kliver en gammal tant. Han reser sig för tanten, gör några av tjejerna det tror ni? Nej! Dom tycker att "aa, men jag kom hit först, tanten får väl skylla sig själv" Eller ja.. det vet jag inte om dom tänkte, men ni förstår vad jag menar. Det är stor brist på respekt i samhället och jag blir så ledsen! Usch!

Slutligen, nu tycker jag att, jagsjälv, du som läser detta och alla andra på denna jorden. Tänk en extra gång, vi är alla människor i grund och botten, blodet flyter i våra ådror på samma sätt på allihop, vi vill alla känna kärlek och att vi hör hemma någonstans.
Vi har alla behov, stor som liten, mörk som ljus, blond som brunett, tjej som kille.. Vi är alla så lika, men vi är ändå alla så olika.


Vi är alla lika värda.




Over and out



Audiatur et altera pars
Låt även den andra parten bli hörd

8/5

Jag har hört att du träffat nån
Jag har hört att hon är allt jag inte var
Och jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag
Och jag hör att hon är den rätte
Ja dom säger att du verkligen menar det
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta
Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det
Hur kunde du falla när hon sa, jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Mina vänner säger: "Vakna upp
Och sluta tänk på det"
Men vad vet dom? Nu är nån annan än jag närmare
Livet innan det kunde jag, utan och innan
Jag kunde haft det så för alltid
Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade

Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill väl ha dig nu
Dom har ju väntat på det här
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Det var en gång, det var en fest
Och jag gick med nån för han påminde om dig
Men sen kom gryningen, jag reste mig, gick ut genom dörren
Och jag gick genom den tidiga morgonen
Den rena, tidiga morgonen

Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför

Jag har hört att du träffat nån
Och den här gången är du riktigt säker
Och jag hatar att jag älskar dig
Älskar dig så mycket att jag hatar mig






Mea mihi conscientia pluris est quam omnium sermo
Mitt samvete är mig mer värt än allt tal

RSS 2.0