25/1

Solen skiner ute, jag har varit ute och sprungit/gått i 40 minuter. Bara upp kvart över 8, på med kläderna och ut och rör på dig. Hade varit grymt mycket roligare om någon ville följa med mig, men jag har ju min musik :) Det räcker för mig!
David kan ju alltid följa med iofs, fast ändå, det är rätt skönt att få rensat tankarna själv lite.. Att bara vara.. I sin egna lilla värld :)
Har varit ute nu två dagar i rad, låter inte speciellt mycket, men man måste ju faktiskt börja någonstans:) Så skönt att kommit upp på morgonen, dagen blir så mycket längre då!
Jag ska nog också göra en spotify playlist där mina låtar finns, alltså, de låtar som gör mig stark, som ger mig styrka att klara mig igenom dagen, igenom livet, helst med ett leende på läpparna.

Jag ska inte ljuga, det har varit mycket runtomkring mig på senaste tiden och det krävs inte mycket för att min bägare ska rinna över. Då försöker jag se åt det som gör mig lycklig och lugn, musik. Och nu när jag spelar piano hjälper mig något enormt, när jag verkligen måste lägga ner all min koncentration på en punkt. Det gör mig glad..
Vad gör er glada? Djur, eran familj, kärleken, solen som går upp på morgonen eller ner på kvällen, när ni ligger till sängs och läser en bra bok?
Det finns glädjeämnen i vardagen, det gäller bara att hitta dom, att VILJA hitta dom framför allt.

Alla har haft sådana dagar där man inte velat gå ur sängen, helst lägga sig under täcket och hoppas att ingen vill ha tag på en så man slipper röra sig. Men vad förbättrar det? Att känna självömkan hjälper ingen, inte en själv och inte någon annan. Jag vet av egen erfarenhet att det är jättesvårt, men det är så superviktigt att hitta det som ger en styrka. Som gör att man orkar, att man vill! Det tänker jag göra iallafall!

Nog om det, igår iaf spelade jag Nintendo Wii heeeela dagen! Ärligt talat, så fort jag får den ekonomin så är det det som står högst på önskelistan. Jag kommer spela ihjäl mig och min elräkning kommer ligga på typ 14 miljoner i månaden ^^ Så sjukt roligt och samtidigt rör man ju på sig. Tur att John har det så man kan låna det av honom :) Det enda som är ett stort nono är att det är så himla DYRT! Inte bara konsolen utan även spelen och allting! Fy GEDEN säger jag bara! :) Men jaja, shit happens, man får väl hoppas på att de håller för allt spelande :)

Nej nu ska nog vi dra oss vidare, ska ringa Radiotjänst och jag ska se till att få skickat iväg min tågbiljett så jag kan få tillbaka mina 200 spänn eftersom tåget var två timmar försenat :D Fan vad bra!

Ha en kanondag så hörs vi snart igen!

Over and out

Det är bara du själv som kan skapa mening i ditt liv.
Om du lägger besluten i andras händer, är likväl detta ditt eget beslut



15/1 - helvetesresan

Resan hem från T var intressant! Tåget skulle gå 10.02 från G central så vi fick åka ungefär kvart över 8 från T eftersom att hästarna skulle ut innan. Väl framme till centralen kollade jag vilken perrong tåget skulle gå på, sen mötte jag upp M för att säga hejdå.

Letar upp min plats på tåget, sätter mig bekvämt, jag menar, jag behöver ju inte flytta mig föränns om tre timmar då jag är i Ö. I med hörlurarna, "plopp", check! Då hör jag det, ljudet som skär som lågor i mina öron : Pliing plong "Välkomna mina damer och herrar på detta tåg som har avgångstid 10.02 och reser vidare mot  Stockholm. Tyvärr måste vi byta bromsklossar på tåget har vi nu märkt och därför blir våran avgångstid lite försenad. Om vi ska vara riktigt optimistiska idag så är vi iväg om 20 minuter."
GREAT! Precis vad jag behövde.
Jaja, tänkte jag, jag har ju ändå 50 minuters väntetid i Ö där jag bara kommer sitta ute i kylan, så då kan jag lika väl passa på att sitta här inne i värmen eller hur! Leendet spred sig och jag var nöjd.
Inte direkt så att det kommer krångla mer!
Trodde jag.
I H stod vi still lite väl länge tyckte jag. Men jaja, vi väntar väl bara in 5 minuter eller nått. Då hörs det ingen, pliiing ploong.. Men vafan?
"Ja mina damer och herrar, anledningen till att vi står här är att vi väntar in ett kommande tåg vilket gör att vi blir ståendes här en liten stund. Tiden vi kommer vara här beräknas till 20 minuter. Alltså om 20 minuter lämnar vi H och ni som skulle åka tåget mot B med avgångstid 13.00 får alltså nu ta tåget klockan 13.42"

.. Jaha? Det betyder alltså att vi redan var ca 35 minuter sena, jag var pinknödig och törstig som aldrig förr och hade tänkt att ta det på pressbyrån i Ö, men verkade inte bli nått med det nu.. Tur att jag inte skulle med tåget 13.00 så jag skulle ju iaf hinna till andra tåget.
Det är ju huvudsaken tänkte jag eftersom att jag ändå blir hemma samma tid, bara jag hinner med tåg nummer två!

Av i Ö, in på pressbyrån med två stora väskor, köpa en dricka och en korv, käka korven, in på toa.. Kolla klockan? Shit, 5 minuter kvar, SPRINGA till perrongen. Tåget försenat och tårarna sved i ögonen. Helvete tänkte jag. Himla skit!!

Jaja, tåget kom iallafall och jag steg på! Eftersom att det inte är någon placering på dessa tåg så sätter man sig där det finns plats. Första klass HERE I COME!
Fick en skön och god plats vid fönstret och skulle inte få någon som sparkade mig i ryggen heller. Skönt! Då.. Gissa vad som hörs i högtalarna?!?!!? Pliing plooong.. " Ja mina damer och herrar, det verkar vara ett tekniskt fel på stationen framför oss vilket gör att inga tåg får passera, vi meddelar er så fort vi vet något mer"
Vad i helvete.. Jaja, vad kan man göra?
Killen framför mig frågade konduktören hur lång tid det skulle uppskattas att ta.. Svaret han fick var "Ja, det är det ingen som vet, kan ta allt emellan 5 minuter och en timma"
EN TIMMA!? Åååh tänkte jag, men allt annat har ju gått fel så jag kanske skonas med detta. Icke.
Efter en halvtimma ropas det ut i högtalarna att de bjuder på kaffe till alla passagerare för att de inte ska börja frysa och så. Springer bak i vagnen, får en kopp kaffe, och sedan tillbaka till sin underbara plats.
Det känns som att jag kollar på klockan varje minut och för varje minut som går blir jag bara mer och mer irriterad. 
Tillslut frågar jagsjälv konduktören "När är det tänkt att det skall ordnas en ersättningsbuss?"
Svaret: "Det är inte bara sådär att ordna en buss måste du förstå, det är inte ens säkert att alla får plats"
Wtf? Jaaha..
En timma och 5 minuter har nu gått då "Pliing ploong" "Ja mina damer och herrar, nu har ersättningsbussar beställts och ni ska få åka till F där ett annat tåg står och väntar på oss.. Äntligen!
Det hade tillochmed kommit folk som skulle åka med 10 i fyra tåget som hann med oss. Vårat skulle gått 20 i två.
Bort till bussarna, kaos. Ingen vet vilka som ska vart och busschaufförerna vet knappt vart någonstans de ska åka?! Är ju såklart fler tåg som ska ha bussar, var ju inte bara vi som stod still. ååh.. Irritationen gnager hårt nu.
På bussen, åker till F(vilket förövrigt tar 40 minuter), av med allt bagage, hitta rätt tåg, på med allt, slänga upp de tunga väskorna på hyllan, första klass igen, fan vad bra! Sätta sig tillrätta.
Tanten bakom mig skämtar och säger att hon inte vill ta av sig jackan för vem vet när den ska av igen. Jag nästan skrattade åt henne då, men tänkte, hmm.. Jag gör inget mer innan vi åkt. Tur var väl det, nästa sekund kommer lokföraren in "Ni är på fel tåååg, fel tåååg, vi ska byta till tåget brevid"
Ååh, ner med väskorna, av tåget, på nästa och upp med väskorna.
Jag var grinfärdig nu.
Dock var jag på rätt tåg nu och vi åkte vidare. I K, stopp. Vänta in kommande tåg.
Vid dethär laget var jag så irriterad att jag nästan gick fram och körde tågjäveln själv! Kom fram tillslut och då var klockan 18.06...
Jag skulle varit framme 15.53.
Jag säger ingenting om att olyckor kan hända, som det på stationen framför oss i Ö, jag tror verkligen bara att det hade kunnat gå fortare än en och en halv timma innan vi fick en ersättningsbus.. Snark, så grattis SJ, ni har än en gång lyckats vara värdelösa och ha dålig kundservice, räkna med ett samtal från mig imorgon!!
Jag och pappa Christer! :)
"Om du har charm, så behöver du inte ha något annat.
Saknar du charm, spelar det ingen roll vad du har i övrigt."

11/1

Nytt år, nya tider..

Sitter nere på T hemma hos mamma och Christer och skriver just nu. Känner att förkylningen börjar dra sig över mig, attans. Hade inte tänkt att sitta på tåget och snörvla som en himla bakteriebomb. Men vad kan man göra ? Bara att gilla läget antar jag..

Har haft en omtumlande och jobbig vecka, mycket tankar flödar i huvudet, både positiva och negativa. Hur kunde jag bli stor så fort? Vad hände? Det känns lite som att livet svängde lite utan mig. Önskar ni inte ibland att man kunde vrida tillbaka klockan 10 år, bara för att få känna på en sista gång hur det känns att vara liten, att inte direkt ha något ansvar. Bara vara, för en dag.

Idag var jag iaf hos pappa med Frida på "söndagsmiddag" som han så fint benämnde det :) Jag tycker iallafall att det var trevligt. Och jag var vänlig nog att bjuda på mitt trevliga sällskap och för att jag kände mig så snäll idag lät jag de andra vinna över mig i Yatzy senare också! Kunde inte med att utklassa dom eftersom att de så snällt hade bjudit mig på middag och allt! :)
Pappa körde hem oss så vi var hemma igen vid halv 7, direkt ner på bio för att möta Hansson, där vi gick på New Moon! Jag vet, jag vet.. Jag har sett den en gång förut, men vadådå? Den är ju skitbra!:)

Mycket som händer nu på samma gång, jag fattar inte hur jag alltid lyckas. Trött man blir? Så tråkigt när man tänker heeela tiden, fast egentligen vet man inte ens vad man tänker? Har någon mer än jag någonsin haft det så? Snork..

Vet också att jag inte bloggat på länge, vart mycket. Var ju först här nere på juldagen osv. Åkte hem med lillasyster till b igen och så var hon hos mig en vecka och nu har jag varit här en vecka.. Så nu är det nytt år med nya tag.. Hur var eran nyår?
Jag måste vara ärlig, min kunde varit mycket mycket bättre än vad den var.. Tog slut väldigt abrupt och vi var hemma halv ett.. Mindre roligt men vad ska man göra? Bara att ta nya tag.. Får väl se vad framtiden har att utvisa för mig.
Hur min väg är upplagd.

Satt och tänkte lite förut efter att Frida åkt hem (hon följde med hem efter bion), på hur elak människan egentligen kan vara. Vi satt och tittade på någon konstig skräckfilm om folk som torterade andra. The strangers heter den..
Och efter det blev man lite fundersam på varför, alltså, detta är nånting som händer ofta, antagligen oftare än vad vi tror.
Att människor är elaka. Varför?
Jag försöker hela tiden göra så att allt ska bli så bra för alla som möjligt. Dock vet jag att jag kan vara ärlig ibland, lite för ärlig. Men jag ser ingen anledning till varför man ska ljuga. Och särskilt om någon frågar, då får man väl vara beredd på ett svar? Jag vet inte, iallafall... Människan i sig är nog ofta väldigt egoistisk, att man sätter sigsjälv i första hand. Och det är klart, man ska ta hand om sigsjälv, det är viktigt. Men ibland får man se sig omkring, finns det någon annan som behöver dethär mer än jag?
Nu säger jag inte att man ska sätta alla andra i första hand. Men tänk tillexempel på ett leende. Hur mycket gladare blir man inte om någon främling ler åt en istället för att bara ge en kall blick?
Personen i sig menar nog inget elakt, men så enkelt är det, man ler inte åt främlingar. Vad ska den personen tro om en då? Herregud..

Jag tycker iallafall att det är hemskt tråkigt, och jag tycker att vi ska börja vara mer snälla mot varandra, älska varandra och ta tillvara på varandra. Det är nog lättare än vad man tror att sluta upp ensam för att man varit egoistisk. Ta vara på människorna omkring dig och ta inte dina vänner förgivet. En dag kanske dom inte finns där längre.
Uppskatta mera!!


Detta är någonting jag bara har lust att säga, det är taget ur Magnus och Brasses krogshow "Varning för barn", då jag anser att det är ungefär världens bästa utskällning som de så fint beskriver det som. Detta får bli dagens visdomsord för att jag skrattade så gott när jag såg det förut

"Din satan...
satan...
du din satans helvetes jävla skit!
Din jävla skit;
Bondlurk, läbbiga skurk,
ynkliga parasit!
Pottsork, snuskiga stork,
din ruttna rot, är full av kork!
Avskum, spattig och krum
du är så jävla dum!
Din usla gam,
din slemmige torsk,
förnicklade pappskalle,
skunk, förbanne mig,
lägg ägg, slibbiga drägg
skitstövel och bandit!
Slashas, ditt vidriga as,
piss och pest och senapsgas!
Sopprot, helidiot,
fan vad du bär emot!
Din sabla bock, ditt feta arsel
våga dej aldrig mer hit!
Attans skitstropp, hörru din
saaaa, saaaatan,
helvete, helvete, helvete, helvete
helvetes jävla skit!"





RSS 2.0